Behandlingar

BEHANDLINGAR

TOXIN


Botulinumtoxin, mest känt under varumärket Botox, förhindrar behandlade ansiktsmusklers sammandragning, vilket orsakar rynkor eller linjer när man kisar, ler eller rynkar pannan. Produkten har många användningsområden, t.ex.: 

 

 • Glabella, "arg-rynkan" mellan ögonbrynen kan reduceras.
 • Marionettlinjer vid mungiporna
 • Traptox / Barbietox för en smalare hals
 • Nästox för antigen avsmalning eller uppnäsa
 • Panna och ögonbrynshöjare
 • Haka
 • Käk-förminskning
 • Lipflip, ger överläppen en snygg form utan extra fillers
 • Nefretiti halslyft


Mini facelift, en rabatterad behandling med 5 områden: panna, glabella, skrattrynkor, lipflip, ögonbrynshöjare
- ev. kan ett område bytas ut mot marionettlinjer.

 

Även medicinska tillstånd kan förbättras med botulinumtoxin, t.ex.


 • Hyperhidros (överdriven armsvett)
 • Tandgnissel när du sover
 • Tinnitus kan ibland behandlas med toxin
 • Migrän kan i vissa fall också förbättras

KOMBINATIONS-BEHANDLINGAR MED TUNNA PDO TRÅDAR


För ett ytterligare förbättrat totalresultat kan flera behandlingar med fördel kombineras. Det blir även mer prisvärt för dig då det ingår en rabatt jämfört med att köpa behandlingarna separat (se Prislistan).


 • Panna: 5 ml flytande PDO och och 20 trådar
 • Midface: 5 ml flytande PDO och 30 pdo trådar
 • Under ögon eller pussrynkor: 2 ml flytande PDO och 20 trådar

KOLLAGENSTIMULERANDE
TUNNA PDO TRÅDAR

 

Vad är kollagenstimulerande PDO trådar?
Det är en hudföryngrande behandling där jag sätter tunna trådar under huden så du får en långsam, men kroppsegen effekt.  Behandlingen har snabbt blivit ett populärt alternativ till traditionella uppstramningsbehandlingar och även kirurgiska ansiktslyftningar. Den nya generationens trådlyft ger inte enbart effektiva och utmärkta estetiska resultat utan metoden är framförallt säker och du kan omedelbart återgå till i princip alla vanliga aktiviteter efter behandling.


Med denna teknik läggs ett antal trådar med hjälp av nålar, på utvalda ställen under huden för att ge en kollagenstimulerande och uppstramande effekt. Genom att använda kraftigare trådar får vi en högre kollagenstimulering på vissa partier och därmed ett större lyft eller uppstramning. Studier visar att en ökad aktivitet av kollagen, elastin och ökad blodtillförsel ger en ökad elasticitet och stuns.


Hur går behandlingen till?
Varje behandling tar mellan 30-60 minuter beroende på vilket område som behandlas. Innan behandlingen bedövas området med en salva som får ligga på ca 45-60 minuter eller så sätter jag lokalbedövning med injektioner. Därefter förs tunna Polydioxanon (PDO) trådar in under huden med hjälp av nålar, vilket stimulerar hudens vävnad och naturliga kollagentillväxt som leder till ett uppstramade resultat inifrån och ut. Efter behandlingen upplevs i vissa fall en lättare svullnad, rodnad eller blåmärken.
 


Vad är Polydioxanon (PDO) trådar?
PDO-trådarna som används vid trådlyft är mycket tunna och är vävnadsvänliga, nedbrytbara och helt ofarliga för kroppen. Du kommer inte att "se" trådarna när de ligger på rätt sätt under huden.
 


Vilka områden kan jag behandla?
Trådlyft kan göras på hela kroppen. De behandlingsområden som vi idag erbjuder är ansikte - dubbelhaka, hamsterpåsar, kinder, runt mun, pannan, nasolabialveck kring näsa och hals. I pannan kan vi få ett ögonbrynslyft. Hela ögonområdet får en uppstramande effekt och även här bestämmer antalet trådar hur mycket lyft vi ska skapa.
 


FILLERS


Fillers används för att återföra volym till ansiktet som det naturliga åldrandet långsamt reducerar. Följande områden kan behandlas:


 • Området under ögonen, reduktion av mörka ringar, även kallad "tear trough behandling"
 • Panna, glabella, haka eller näsa
 • Kindbenen och käklinjen
 • Mid-face
 • Läppförstoring


Läpp-booster, s.k. "roselips", ger fukt och lyster, utan förstorning.


Jag kan även hjälpa med borttagning av hyaluronsyrabaserad filler med hyalase.

HUDFÖRYNGRANDE BEHANDLINGAR


Profhilo är varken en skinbooster eller filler, utan stimulerar på stamcellsnivå och triggar igång fibroblaster, keratocyter och ger elasticitet och bromsar åldrandet. Normalt ges tre behandlingar med 4-5 månaders intervall. Kan användas för ansikte, hals, dekolletage, händer och under armar. Fungerar även för sträckmärken.


Sunekos 200 är en revolutionerande behandling mot mörka ringar eller påsar under ögonen. Normalt ges tre behandlingar med två veckors intervall.


PRX-T33  är en ny, skonsam kemisk peeling (TCA-behandling) som kan göras för alla olika hudtyper och åldrar. Det unika är att den inte orsakar ”frosting”, och kan användas under alla årstider utan att orsaka ljuskänslighet. Behandlingen är näst intill smärtfri och orsakar minimal fjällning. Antal behandlingar beror på dina individuella förutsättningar.


Viscoderm® Hydrobooster är en injektionsbehandling som används för att återfukta och förbättra hudens struktur. Behandlingen är lämplig för personer som upplever torr hud, fina linjer och rynkor, särskilt i områden som ansikte, hals och dekolletage.


Radiesse är en annan typ av filler än hyaluronsyra. Den ger litet mer volym, och den sitter kvar längre, men är inte helt kroppsegen och går ej att ta bort med något motmedel. Vi använder den främst där volymsökning behövs som kindknotor, hakförstoring, näskontur etc. Medlet läggs ofta lite djupare än andra fillers, ända ner mot benhinnan.   Radiesse är en volymökande filler som används för utfyllnad av grövre rynkor samt framtoning av konturer.


Kollagenstimulerande tunna trådar - se nedan för mer detaljer.

PRX T33 produkt
Profhilo produkt
Sunekos 200 produkt
PRX-T33 flaska
Profhilo info
Sunekos 200 model

COG TRÅDLYFT (Tjocka trådar)


Vem passar att göra trådlyft?
Är du nyfiken på trådlyft? Alla som vill ha uppstramning i ansiktet, kring käklinje, runt mun och ögon, eller åtgärda en rynkig panna eller hals är bra kandidater för behandlingen.
 


Vilket resultat kan jag förvänta mig?
Viss effekt kan ses direkt, men maximal effekt efter trådlyftsbehandlingen ses vanligen efter tre - fyra månader. Därefter håller den i cirka 1,5 år beroende på livsstil, ålder, hudtyp etc. Jag rekommenderar en ”touch up” efter cirka 6 månader för att den föryngrande effekten ska hålla ännu längre.

Tre trådar sätts på varje sida. Lokalbedövning injiceras innan. Därefter görs ett ingångshål där trådarna förs in. Dessa är kopplade till icke-vassa kanyler vilket är mer skonsamt för vävnaden än trådar kopplade till vass nål.


Efter att trådarna förts in kontrollerar man att de sitter på plats, därefter klipps de utstickande trådarna av och patienten får ett plåster över hålet. Ömhet i området är vanligt och minskar successivt under veckorna efter behandlingen.


Trådarna skapar en främmande-kropp-reaktion i vävnaden vilket slutar i att "tunnlar" av kollagen bildas runt varje tråd. Detta skapar ett "drag" åt det håll åt vilket trådarna är placerade. Detta kan upplevas som ett lyft. Kollagenet bildas successivt 3-7 månader efter behandlingen, så effekten är gradvis.


Då det finns en ca. 5% risk för infektion sätts förebyggande behandling med antibiotika in, denna tas i 3 dagar i samband med behandlingen.

FREEZPEN


Cryoterapi som enkelt och snabbt tar bort godartade hudförändringar, ådersfläckar, vårtor och "skin tags". Området behandlas mycket precist med kyla under några sekunder, ibland två gånger inom en minut eller så. Detta orsakar en lokal frostskada som dödar vävnaden och efterlämnar en tunn skorpa.


Efter 1-3 veckor har huden regenererats och skorpan / hudförändringen faller bort, utan att lämna några synliga ärr.

Freezpen

SKIN PEN

 

Mesoestetic och Cytocare är en mezzoterapi / mesoterapi som behandlar en fuktfattig, stressad hy med en vitamincocktail. Jag blandar den efter din huds behov. Den hjälper även på acnehy. Behandlingen injiceras i dermis (överhuden) och ges endast av legitimerad personal. Behandlingen kallas ibland "micro needling".

 

Behandlingen bör göras en gång per månad för att hjälpa huden att få en hydrerad, spänstig och frisk struktur. Den korrigerar cellerna, hjälper mot hyperpigmentering, stramar upp huden och bygger celler. Den förbättrar med andra ord hudens kvalité då den även stimulerar kollagenproduktionen.

Dermaplane Pro


är en mekanisk peel, dvs. en fysisk exfoliering av huden med hjälp av ett specialanpassat skalpellblad som ”glider” över huden och då avlägsnar döda hudceller och det s.k vellushåret på köpet.Det medför att huden får en ökad cirkulation och en ökad absorption av de produkter som används efter din behandling. I behandlingen ingår även en mask som avslutning.

Behandlingen


 • passar alla hudtyper
 • ger fantastisk lyster
 • visar omedelbar effekt på hudton & struktur
 • ger mjuk & jämn hud
 • är perfekt innan festen
 • blir en naturlig primerOBS! Du får INTE mer hår eller grövre hår av den här behandlingen.

"Madonna-behandling" PRP - PLATELET RICH PLASMA

 

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL?
Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad / åldrad hud. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden man vill behandla.


HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?
30-45 minuter.


HUR MÅNGA BEHANDLINGAR ÄR NÖDVÄNDIGT?
Reaktionen på behandlingen varierar, för de flesta räcker det med 1-3 behandlingar/år.

Mellan varje behandling skall det gå 8-12 veckor.

Det finns ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras. Ansvarig behandlare kommer att utforma ett behandlingsprogram baserat på kundens hudtillstånd.


HUR SNABBT OCH VILKA RESULTAT KAN MAN FÖRVÄNTA SIG AV EN PRP-BEHANDLING?
Först kommer man att se och känna en svullnad. Under de närmsta dagarna och veckorna frigör blodplättarna tillväxtfaktor och pre-stamceller som ökar kollagenproduktionen och hudens struktur och ton förbättras successivt. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader.


KAN ALLA HUDTYPER BEHANDLAS?
Ja, PRP-behandlingen användas på alla hudtyper och färger.


HUR LÄNGE HÅLLER BEHANDLINGEN?
Behandlingsresultat varierar, men i de flesta fall varar det i upp till 18 månader. Genom att kontinuerligt upprepa behandlingen man kan upprätthålla resultatet.


VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS?


 • Huden omkring och under ögonen
 • Kinder och haka
 • Käklinjen
 • Bröst och dekolletage
 • Händer och armar
 • Hårbotten för fylligare hår
 • Skägg
 • Underliv


VILKA BIVERKNINGAR KAN FÖRVÄNTAS?
Minimal svullnad och rodnad i 12-24 timmar efter behandlingen. Mindre blåmärken kan förekomma efter nålen.


VARFÖR SKA JAG VÄLJA PRP?
Det tas blod som vid ett vanligt blodprov, varefter det centrifugeras och injiceras igen. Detta ger


 • Reducerad risk för infektion
 • Reducerad risk för utbuktningar eller klumpar.
 • Reducerad risk för asymmetri
 • Reducerad risk för allergi


Patientens egen blodplasma används. Inga kemiska ämnen tillförs.


PRP ger långvariga resultat och möjlighet att behandla flera områden samtidigt. Kan användas tillsammans med mesoterapi, botox eller microneedling.


PRP ger inte en omedelbar “quick fix” och måste ses som en långtidsinvestering. Önskas snabbare resultat så kan PRP utmärkt kombineras med andra injektionsbehandlingar.


Oavsett vilken behandling du önskar, kontakta mig gärna för konsultation och pris.

TANDBLEKNING

 

MightySmiles tandblekning med MightyPearl gel är totalt 3x10minuter. Vi använder oss av kallt LED-ljus. Lampan i sig bleker inte tänderna och avger inte heller värme utan är skonsam mot tänderna. Lampans funktion ihop med MightyPearl gelen aktiverar blekningsprocessen. Efter behandlingen har du 2-9 nyanser vitare tänder.


Är tandblekning farligt?

Tandblekning med MightySmile är helt ofarligt. Mightysmile följer Svensk och Europeisk lag. Produkterna följer även läkemedelsverket regler då Mightysmiles tandblekningsgel MightyPearl ej innehåller väteperoxid i sig utan endast frisätter <0,1% väteperoxid.


MightyPearl gel är även Ph neutral och är därför skonsam mot emaljen. Frisättning av upp till 0,1% väteperoxid är gränsen till vad salonger får använda, frisättning över 0,1% upp till 6% väteperoxid får endast utföras av tandläkare. Över 6% är enligt EU:s kosmetiklag olagligt, skadligt och får inte användas i kosmetisk tandblekning.


Vad missfärgar tänderna?

Alla människor har olika ton på sina tänder och vanligtvis mörknar det även med åren. Vissa har mörkare tänder redan från födseln. Missfärgningar orsakas oftast genom mat och dryck och den allmänna munhygienen. Kaffe, te, tobak, vin, soja samt vissa kryddor missfärgar dina tänder. Andra typer av missfärgningar kan också orsakas av exempelvis slag eller olycka, mediciner och vissa sjukdomar.


När skall man inte bleka sina tänder?

Om du behandlas för rotfyllning eller har hål i tänderna rekomenderas först en avslutad behadling hos tandläkare. Vid graviditet, amning och kemoterapi finns det ingen dokumenterad risk, men man bör följa försiktighetsprincipen. Vi avböjer att bleka tänderna på personer under 18 år.


Hur länge håller tandblekningen?

Tandblekningens hållbarhet är individuell och påverkas av dryckesvanor, matvanor och munhygien.


Vilket resultat kan man förvänta sig?

Med MightySmile når du 2-9 nyanser vitare tänder.


Vad bör man tänka på innan en tandblekning?

Vissa tänder är svårare än andra att bleka. I dessa fall kan fler än en behandling behövas för att uppnå ditt önskade resultat. Extra behandlingar är inte kostnadsfria. Var noga med att du har rena och nyborstade tänder när du kommer för att få en tandblekning.


Vad bör man tänka på efter en tandblekning?

Du skall inte äta eller dricka utöver vanligt vatten första timmen efter behandlingen. Du bör undvika tobak, mat och dryck med färgämnen 48 timmar efter behandlingen då tänderna är mer mottagliga för färgämnen denna tid. Orsaken till detta är att tänderna jobbar för att återställa sin fuktbalans. Håller du inte detta kan blekeffekten försämras eller försvinna helt.