Behandlingar

BEHANDLINGAR

BOTOX


Botulinumtoxin förhindrar behandlade ansiktsmusklers sammandragning, vilket orsakar rynkor eller linjer när man kisar, ler eller rynkar pannan. Produkten har många användningsområden, t.ex.: 

 

 • Glabella, "arg-rynkan" mellan ögonbrynen kan reduceras.
 • Marionettlinjer vid mungiporna
 • Panna och ögonbrynshöjare
 • Haka
 • Käk-förminskning
 • Lipflip, ger överläppen en snygg form utan extra fillers


 

Mini facelift, en rabatterad behandling med 5 områden: panna, glabella, skrattrynkor, lipflip, ögonbrynshöjare
- ev. kan ett område bytas ut mot marionettlinjer.

 

Även medicinska tillstånd kan förbättras med botulinumtoxin, t.ex.


 • Hyperhidros (överdriven armsvett)
 • Tandgnissel när du sover
 • Migrän kan i vissa fall också förbättras

PDO TRÅDLYFT (Tunna trådar)

 

Vem passar att göra trådlyft?
Är du nyfiken på trådlyft? Alla som vill ha uppstramning i ansiktet, kring käklinje, runt mun och ögon, eller åtgärda en rynkig panna eller hals är bra kandidater för behandlingen.
 


Vilket resultat kan jag förvänta mig?
Viss effekt kan ses direkt, men maximal effekt efter trådlyftsbehandlingen ses vanligen efter tre - fyra månader. Därefter håller den i cirka 1,5 år beroende på livsstil, ålder, hudtyp etc. Jag rekommenderar en ”touch up” efter cirka 6 månader för att den föryngrande effekten ska hålla ännu längre.


Vad är trådlyft?
Det är en behandling där jag sätter trådar under huden så du får en snabb effekt.  Behandlingen har snabbt blivit ett populärt alternativ till traditionella uppstramningsbehandlingar och även kirurgiska ansiktslyftningar. Den nya generationens trådlyft ger inte enbart effektiva och utmärkta estetiska resultat utan metoden är framförallt säker och du kan omedelbart återgå till i princip alla vanliga aktiviteter efter behandling.


Med denna trådlyftsteknik läggs ett antal trådar med hjälp av nålar, på utvalda ställen under huden för att ge en kollagenstimulerande och uppstramande effekt. Genom att använda kraftigare trådar får vi en högre kollagenstimulering på vissa partier och därmed ett större lyft eller uppstramning. Studier visar att en ökad aktivitet av kollagen, elastin och ökad blodtillförsel ger en ökad elasticitet och stuns.


Hur går behandlingen till?
Varje behandling tar mellan 30-60 minuter beroende på vilket område som behandlas. Innan behandlingen bedövas området med en salva som får ligga på ca 45-60 minuter eller så sätter jag lokalbedövning med injektioner. Därefter förs tunna Polydioxanon (PDO) trådar in under huden med hjälp av nålar, vilket stimulerar hudens vävnad och naturliga kollagentillväxt som leder till ett uppstramade resultat inifrån och ut. Efter behandlingen upplevs i vissa fall en lättare svullnad, rodnad eller blåmärken.
 


Vad är Polydioxanon (PDO) trådar?
PDO-trådarna som används vid trådlyft är mycket tunna och är vävnadsvänliga, nedbrytbara och helt ofarliga för kroppen. Du kommer inte att "se" trådarna när de ligger på rätt sätt under huden.
 


Vilka områden kan jag behandla?
Trådlyft kan göras på hela kroppen. De behandlingsområden som vi idag erbjuder är ansikte - dubbelhaka, hamsterpåsar, kinder, runt mun, pannan, nasolabialveck kring näsa och hals. I pannan kan vi få ett ögonbrynslyft. Hela ögonområdet får ett lyft och även här bestämmer antalet trådar hur mycket lyft vi ska skapa.
 


FILLERS


Fillers används för att återföra volym till ansiktet som det naturliga åldrandet långsamt reducerar. Följande områden kan behandlas:


 • Området under ögonen, reduktion av mörka ringar, även kallad "tear trough behandling"
 • Panna, haka eller näsa
 • Kindbenen och käklinjen
 • Mid-face
 • Läppförstoring


Läpp-booster, s.k. "roselips", ger fukt och lyster, utan förstorning.


Jag kan även hjälpa med borttagning av hyaluronsyrabaserad filler med hyalase.

HUDFÖRYNGRANDE BEHANDLINGAR


Profhilo är varken en skinbooster eller filler, utan stimulerar på stamcellsnivå och triggar igång fibroblaster, keratocyter och ger elasticitet och bromsar åldrandet. Normalt ges tre behandlingar med 4-5 månaders intervall. Kan användas för ansikte, hals, dekolletage, händer och under armar. Fungerar även för sträckmärken.


Sunekos 200 är en revolutionerande behandling mot mörka ringar eller påsar under ögonen. Normalt ges tre behandlingar med två veckors intervall.


PRX-T33  är en ny, skonsam kemisk peeling (TCA-behandling) som kan göras för alla olika hudtyper och åldrar. Det unika är att den inte orsakar ”frosting”, och kan användas under alla årstider utan att orsaka ljuskänslighet. Behandlingen är näst intill smärtfri och orsakar minimal fjällning. Antal behandlingar beror på dina individuella förutsättningar.

PRX T33 produkt
Profhilo produkt
Sunekos 200 produkt
PRX-T33 flaska
Profhilo info
Sunekos 200 model

COG TRÅDLYFT (Tjocka trådar)


Tre trådar sätts på varje sida. Lokalbedövning injiceras innan. Därefter görs ett ingångshål där trådarna förs in. Dessa är kopplade till icke-vassa kanyler vilket är mer skonsamt för vävnaden än trådar kopplade till vass nål.


Efter att trådarna förts in kontrollerar man att de sitter på plats, därefter klipps de utstickande trådarna av och patienten får ett plåster över hålet. Ömhet i området är vanligt och minskar successivt under veckorna efter behandlingen.


Trådarna skapar en främmande-kropp-reaktion i vävnaden vilket slutar i att "tunnlar" av kollagen bildas runt varje tråd. Detta skapar ett "drag" åt det håll åt vilket trådarna är placerade. Detta kan upplevas som ett lyft. Kollagenet bildas successivt 3-7 månader efter behandlingen, så effekten är gradvis.


Då det finns en ca. 5% risk för infektion sätts förebyggande behandling med antibiotika in, denna tas i 3 dagar i samband med behandlingen.

FREEZPEN


Cryoterapi som enkelt och snabbt tar bort godartade hudförändringar, ådersfläckar, vårtor och "skin tags". Området behandlas mycket precist med kyla under några sekunder, ibland två gånger inom en minut eller så. Detta orsakar en lokal frostskada som dödar vävnaden och efterlämnar en tunn skorpa.


Efter 1-3 veckor har huden regenererats och skorpan / hudförändringen faller bort, utan att lämna några synliga ärr.

Freezpen

 MESOTERAPI - DERMA PEN

 

Mesoestetic och Cytocare är en mezzoterapi / mesoterapi som behandlar en fuktfattig, stressad hy med en vitamincocktail. Jag blandar den efter din huds behov. Den hjälper även på acnehy. Behandlingen injiceras i dermis (överhuden) och ges endast av legitimerad personal. Behandlingen kallas ibland "micro needling".

 

Behandlingen bör göras en gång per månad för att hjälpa huden att få en hydrerad, spänstig och frisk struktur. Den korrigerar cellerna, hjälper mot hyperpigmentering, stramar upp huden och bygger celler. Den förbättrar med andra ord hudens kvalité då den även stimulerar kollagenproduktionen.

"Madonna-behandling" PRP - PLATELET RICH PLASMA

 

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL?
Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad / åldrad hud. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden man vill behandla.


HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?
30-45 minuter.


HUR MÅNGA BEHANDLINGAR ÄR NÖDVÄNDIGT?
Reaktionen på behandlingen varierar, för de flesta räcker det med 1-3 behandlingar/år.

Mellan varje behandling skall det gå 8-12 veckor.

Det finns ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras. Ansvarig behandlare kommer att utforma ett behandlingsprogram baserat på kundens hudtillstånd.


HUR SNABBT OCH VILKA RESULTAT KAN MAN FÖRVÄNTA SIG AV EN PRP-BEHANDLING?
Först kommer man att se och känna en svullnad. Under de närmsta dagarna och veckorna frigör blodplättarna tillväxtfaktor och pre-stamceller som ökar kollagenproduktionen och hudens struktur och ton förbättras successivt. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader.


KAN ALLA HUDTYPER BEHANDLAS?
Ja, PRP-behandlingen användas på alla hudtyper och färger.


HUR LÄNGE HÅLLER BEHANDLINGEN?
Behandlingsresultat varierar, men i de flesta fall varar det i upp till 18 månader. Genom att kontinuerligt upprepa behandlingen man kan upprätthålla resultatet.


VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS?


 • Huden omkring och under ögonen
 • Kinder och haka
 • Käklinjen
 • Bröst och dekolletage
 • Händer och armar
 • Hårbotten för fylligare hår
 • Skägg
 • Underliv


VILKA BIVERKNINGAR KAN FÖRVÄNTAS?
Minimal svullnad och rodnad i 12-24 timmar efter behandlingen. Mindre blåmärken kan förekomma efter nålen.


VARFÖR SKA JAG VÄLJA PRP?
Det tas blod som vid ett vanligt blodprov, varefter det centrifugeras och injiceras igen. Detta ger


 • Reducerad risk för infektion
 • Reducerad risk för utbuktningar eller klumpar.
 • Reducerad risk för asymmetri
 • Reducerad risk för allergi


Patientens egen blodplasma används. Inga kemiska ämnen tillförs.


PRP ger långvariga resultat och möjlighet att behandla flera områden samtidigt. Kan användas tillsammans med mesoterapi, botox eller microneedling.


PRP ger inte en omedelbar “quick fix” och måste ses som en långtidsinvestering. Önskas snabbare resultat så kan PRP utmärkt kombineras med andra injektionsbehandlingar.


Oavsett vilken behandling du önskar, kontakta mig gärna för konsultation och pris.

TANDBLEKNING

 

Nu kan jag äntligen erbjuda  tandblekning med Mighty Smile, en skonsam och kosmetisk metod.

 

Detta är en salongsblekning som följer alla EU regler. Den löser upp missfärgningar, men bleker inte emaljen då den inte innehåller peroxid. Ger heller inga ilningar i tänderna. För bästa resultat rekommenderas att du har varit hos tandläkaren och tagit bort tandsten innan behandlingen.